Ultralätta flygplan

Vi tycker att vi har världens bästa flygmaskin!

WT9 Dynamic är det senaste inom UL-flyg och maskinen är byggd av kolfiber och kompositmaterial för att få en stark och säker konstuktion till en låg vikt. Maskinen har plats för 2 personer bredvid varandra och man sitter riktigt bekvämt. Vi kan lasta bagage i lastrummet bakom stolarna för de lite längre resorna. Vi flyger fram fort över landskapet, 120 knop eller 220 km/h vilket gör att vi kommer fram fort till en billig peng. Sedan 2012 har vi dessutom två st ”Top-of the line” när det gäller ultralätt, allt för att vi ska kunna flyga tillsammans!

Trosa flygklubbs Dynamic över trosa

Trosa flygklubb har den största ultralättverksamheten söder om Stockholm. Vi startade vår verksamhet med en modern Jabiru 450 UL i början av år 2000. Intresset växte och klubbens andra Jabiru kom till Troslanda sommaren 2002. Vi har sedan dess flugit många tusen starter och flygtimmar och bl.a. genom skolning utökat medlemsantalet till ett femtiotal aktiva ultralätt och normalflygare. Vi är således många som tycker att det är fantastiskt skojigt att flyga både kortare turer över fältet och att göra långresor till tex Skåne, Västkusten, Öland och ända ner till södra Tyskland och England. Vår Dynamic SE-VPA har flugits flera gånger till England.

VPA är parkerad nere i Tjeckien

Dynamic WT9, Några data:

  • tvåsitsig
  • Rotax motor 100 hk
  • klaffar som gör landning på korta fält lätt
  • Noshjul
  • Vne 150 kts (maxhastighet 280 km/h)
  • 9 meter spännvidd.
  • Timpris Dynamic 600 kr

Vill Du vara med och flyga ett av de bästa UL-plan som finns i dagsläget?  Information om utbildning och kontaktpersoner finner du via länkarna i menyn.

VPA klar för start Så här ser det ut i cockpit